Fico szerint Szlovákia az egyik legszabadabb ország

Robert Fico kormányfő szombaton egyetemistákat fogadott a kormányhivatalban.

Fico szerint Szlovákia az egyik legszabadabb ország
Fotók: TASR - további képekért kattint!

A kormányfő a pénteki nemzetközi diáknap alkalmából fogadta az egyetemistákat a kormányhivatal dísztermében.

A miniszterelnök a diákok körében hangsúlyozta, Szlovákia az egyik legszabadabb ország a sajtószabadság és az állampolgári jogok tükrében, éppen ezért az ország a jövőben is a szociális jogok megerősítésére igyekszik majd koncentrálni.

"Szabadon utazhatnak, tanulhatnak, információkat szerezhetnek az egyéni fejlődésük érdekében. Talán el sem tudják képzelni, mit jelent két órát várakozni a bergi határon, ahol ellenőrzik magukat a vámosok, felnyittatják az autó csomagtartóját, és egy tucat igazolásnak kell maguknál lenni. Ez mind már a múlt. És az is lehet, hogy hibát követünk el azáltal, hogy nem beszélünk ezekről a dolgokról önöknek eleget: hogy is volt akkoriban és milyen hatalmas különbség figyelhető meg a jelenhez képest" - mondta a diákoknak Fico.

Az egyetemisták nyílt beszélgetést folytathattak a kormányfővel, melynek során szó esett a korrupcióról és annak elfedéséről is.

A hallgatók részére szervezett díszebéden a kormányfőn kívül Robert Kaliňák belügyminiszter, valamint Erik Tomáš parlamenti képviselő is részt vett. A 18 egyetemista egy képnapos korrupcióellenes konferencián is részt vett Ausztriában.


TASR/para