Fico tanácsadója mondta meg a galántai horrorintézet igazgatójának, hogyan tálalják az ügyet

2016. szeptember 23. - 10:59 | Belföld

A hivatalos sajtótájékoztatójuk előtt konzultált az intézet igazgatója Erik Tomášsal.

Fico tanácsadója mondta meg a galántai horrorintézet igazgatójának, hogyan tálalják az ügyet
Peter Tománek, az igazgató (Fotó: TASR)

A galántai Tiszta nap (Čistý deň) javító intézetben felmerült, kiskorú lányokkal szembeni szexuális visszaélések gyanújától zengett a média az elmúlt hetekben. Az intézet igazgatója olyannyira nem tudta kezelni a helyzetet, hogy a jelek szerint egy közvetítőn keresztül segítséget kért a miniszterelnök kommunikációs tanácsadójától, Erik Tomáštól - erről tájékoztatott a Joj TV online híroldalán.

A galántai intézetben folytatott praktikákra Natália Blahová (SaS) parlamenti képviselő hívta fel a figyelmet a blogjában kb. két héttel ezelőtt. Múlt hét hétfőn összeült ez ügyben a parlament emberjogi bizottsága, amelynek ülésén Tománek is jelen volt. Az igazgató végül csak múlt hét csütörtökön állt ki a sajtó elé a hivatalos állásfoglalásával.

Erik Tomáš elismerte, hogy találkozott az intézet igazgatójával, azt azonban cáfolta, hogy ő kezdeményezte volna. Ellenben

egy harmadik személy közvetített, akinek "befolyása van a Kormányhivatalban".

Tománek is megerősítette, hogy találkoztak.

"Azt kérdeztem, hogyan lehetne megfékezni ezt a mediális, szociális őrületet" - mondta.

Tomáš állítása szerint korábban nem ismerte Tománekéket, a találkozóban pedig nem lát problémát. Annak ellenére sem, hogy a parlament szociális bizottságának is a tagja.

Állítása szerint azt tanácsolta Tománekéknek, hogy ne csak egy állásfoglalással álljanak elő, hanem válaszoljanak az újságírók kérdéseire is.

Ehhez képest az igazgató kb. egymondatos választ adott, majd elmenekült az újságírók elől.

(Noviny.sk/para)