Fico távozásával még mindig maradna sorosozó miniszter a kormányban

2018. március 20. - 20:18 | Belföld

Ľubica Laššákovával, a Peter Pellegrini által összeverbuválandó új kormány leendő kultuszminiszterével készített interjút a DenníkN portál, ahol az egykori újságíró arról is beszélt, hogy Soros György mozgatja a szálakat a szlovákiai belpolitikában.

Fico távozásával még mindig maradna sorosozó miniszter a kormányban
fotó: TVnoviny

Laššáková a Smer besztercebányai kerületi elnöke, aki szerint hivatali előde, Marek Maďarič jó miniszter volt, ugyanakkor a regionális szinten a kulturális élet irányítói háttérbe szorultak. A közép-szlovákiai politikust Pellegrini egy hete szólította meg a tisztségre való felkéréssel, és megkérte vázolja a kultúrpolitikával kapcsolatos nézeteit. Ezt követően a regionális politikus két nap gondolkodási időt kért a kijelölt kormányfőtől.

A lap utalva Marián Kotleba korábbi besztercebányai megyeelnöki ténykedésére, feltette a kérdést Laššákovának, mit szól a az említett politikus összeesküvés-elméleteihez, illetve miként értelmezi Fico sorosozását.

„Azt gondolom, hogy van igazság a dologban. A szóban forgó úr – (azaz Soros György)- űzi a játékát, még ha gyakran azt is mondják, hogy egy 85 esztendős ember az óceán másik partjáról mit is tudna befolyásolni az országban.

Hogy ezt a kijelölt miniszter asszony mi alapján gondolja, arra a civil szféra „túlságosan jómódú helyzetével” válaszolt. Szerinte ahhoz képest, amilyen forrásokat tüntet fel a civil szektor, jól el van látva anyagiakkal. „Kell, hogy legyen valami más forrásuk is, kell hogy valaki finanszírozza őket, és azt gondolom, hogy ezek a pénzek az ilyen óceánon túli anyagiak.” Úgy véli, a posztkommunista országok politikájába avatkoznak bele ezek a források.

DennikN