Fico tévés párbajra hívta Kiskát menekültügyben!

2020. január 30. - 13:36 | Belföld

Robert Fico, a Smer-SD elnöke egy csütörtökön megosztott videóban televíziós vitára hívta Andrej Kiska volt köztársasági elnököt, a Za ľudí parlamenten kívüli párt elnökét. A volt kormányfő Kiskának a bevándorlók befogadásával kapcsolatos kijelentéseire reagált.

Fico tévés párbajra hívta Kiskát menekültügyben!
Robert Fico (Fotó: TASR)

„Az én véleményemet ismeri. Teljes mértékben ellenzem. Ezek az emberek fenyegetnék a szlovák állampolgárok biztonságát, esetleg moszlim közösségeket is létrehoznának itt, amelyek teljesen megváltoztatnák az ország arculatát. De kész vagyok beszélgetni önnel erről a témáról” – üzente Fico. Úgy véli, egy Kiskával folytatott televíziós vitára egyik adó sem mondana nemet.

Kiska a Markíza TV vitaműsorában nemrég kijelentette, hogy Szlovákiának sikeres országként kötelessége lenne segíteni néhány száz, talán néhány ezer olyan emberen, akik a háború és az erőszak elől menekülnek. Tehát Kiska menekültekről beszélt.

Egyébként ennek kapcsán érdemes tudni, hogy a Smer-SD támogatottsága a legutóbbi felmérések szerint csökkenő tendenciát mutat, a Focus például január második felében már 18% alá mérte a pártot.

(TASR/parameter)