Fico tiszteletben tartja a Kuciak-gyilkosság ügyében hozott ítéletet, a sajtót azonban kritizálja

2020. szeptember 3. - 18:32 | Belföld

Robert Fico volt kormányfő, az ellenzéki Smer-SD elnöke tiszteletben tartja a Speciális Büntetőbíróság Kuciak-gyilkosság ügyében hozott ítéletét. Hozzátette, szeretné, ha kiderülne, hogy ki rendelte meg a gyilkosságot, ugyanakkor a közösségi hálón közzétett bejegyzésében a sajtót bírálta, mert szerinte befolyásolta az eljárás menetét.

Fico tiszteletben tartja a Kuciak-gyilkosság ügyében hozott ítéletet, a sajtót azonban kritizálja
TASR

„A vádnak nem volt megdönthetetlen bizonyítéka. Erről tanúskodik, hogy az ügyészség sikertelenül próbálkozott újabb bizonyítási eljárási javaslattal, mindössze három nappal a tervezett ítélethirdetés előtt. A Speciális Büntetőbíróság döntését tiszteletben tartom, a bírók a felsorakoztatott bizonyítékok alapján döntöttek, a meggyőződésük szerint” - jelentette ki csütörtökön Robert Fico.

A Smer-SD elnöke szerint a gyilkosságot „azonnal” felhasználták a kormánya ellen. „Olyan időket élünk, amikor a média és egyes politikusok nyomozóként, ügyészként, bíróként viselkednek” - tette hozzá.

Szerinte a sajtó jelentős mértékben befolyásolta az eljárást, törvénytelenül hozott nyilvánosságra információkat a bírósági aktákból, ezért el kellene gondolkodnia azon, milyen szerepe van ebben az ítéletben.

Egyébként csaknem az összes szlovákiai politikus megdöbbent a bíróság szenátusának döntése kapcsán, amelynek értelmében Marian Kočnert és Alena Zsuzsovát felmentették a Kuciak-gyilkosság vádja alól.

TASR