Fico több ezer új munkahellyel dicsekszik, de a konkrétumokról hallgat

2015. december 9. - 13:43 | Belföld

A miniszterelnök új befektetők érkezéséről beszélt, de az is lehet, hogy előre iszik a medve bőrére.

Fico több ezer új munkahellyel dicsekszik, de a konkrétumokról hallgat
Robert Fico (Fotó: TASR)

A Hospodárske noviny beszélgetésén jelezte, hogy a Jaguar Land Rover nyitrai beruházása után újabb nagy befektetők érkezhetnek Szlovákiába. "Besztercebányán várhatóan 2,5-3 ezer új munkahely létesülhet" - jegyezte meg Robert Fico a vitafórumon. Ezen kívül mindössze annyit árult el, hogy kínai és ukrán beruházásokról van szó. További részleteket nem volt hajlandó elárulni.

Hallgat az egészről Besztercebánya városa is. "A beruházások kérdésében jelen pillanatban nem nyilatkozhatunk" - fogalmazott Zdenka Sekerešová városi szóvivő. Annyit elárult, hogy tárgyalnak azokkal, akik munkahelyeket szeretnének teremteni.

"Nem tartozom azok közé, akik előre azt mondják, hogy valaki jön, aztán végül meg mégse jön" - ezt mondta még Fico. Korában viszont már eléggé világosan kijelentette, hogy mi várható.

A miniszterelnök szombaton mutatta be kormánya harmadik szociális csomagját, amelyben 100 ezer új munkahely létrehozását vetítette előre. Szakértők szerint az ilyen ígéret nem reális. "Mi nem fogunk olyan képtelenségeket mondani, minthogy megduplázódnak a fizetések. De 100 ezer új munkahely létrejötte abszolút reális" - reagált erre a HNClubban Fico.

HN/para