Fico továbbra is állítja, nem ismeri Vadalát, és soha nem is beszélt vele

2020. május 14. - 14:23 | Belföld

Robert Fico exkormányfő, a Smer elnöke azt állítja, nem ismeri Antonino Vadalát. Az olasz maffiózó korábban Szlovákiában vállalkozott, nemrégiben pedig Olaszországban drogkereskedés miatt ítélték el.

Fico továbbra is állítja, nem ismeri Vadalát, és soha nem is beszélt vele
Fotó: TASR

Fico állítja, sosem beszélt Vadalával, és senki nem is kért tőle segítséget vele kapcsolatban. A korábbi miniszterelnök így reagált az egykori tanácsadója, Mária Trošková és Vadala közti kommunikációra, amelyről kedden közölt részleteket több hazai lap.

„Nem vagyok vele semmilyen kapcsolatban, annak ellenére sem, hogy próbálnak besározni” – jegyezte meg Fico, majd hozzátette, nem fogja kommentálni két személy magánbeszélgetését.

Mint ismert, a Smer elnökének egykori asszisztense, Mária Trošková akkor is intenzív kapcsolatban lehetett az olasz maffiózóval, Antonino Vadalával, amikor már az akkori kormányfőnek, Robert Ficónak dolgozott. A Ján Kuciak Oknyomozó Központ megszerezte azokat a beszélgetéseket, amelyek 2014 és 2017 között, Trošková és Vadala közt zajlottak a Threemán és a WhatsAppon keresztül.


(TASR)