Fico úgy véli, most aztán eljött az igazság pillanata, csak a koalíció retteg

2021. augusztus 31. - 07:32 | Belföld

A koalíció azért utasította el a Roman Mikulec (OĽaNO) leváltásáról szóló javaslat megvitatását, mert fél a belügyminiszter visszaéléseit leleplező igazságtól, jelentette ki hétfőn Robert Fico, a Smer-SD elnöke. A koalíció hétfői obstrukciójával és a rendkívüli ülés elnapolásával kapcsolatban a koalíció kétszínűségéről beszélt.

Fico úgy véli, most aztán eljött az igazság pillanata, csak a koalíció retteg
Robert Fico (Fotó: TASR)

"Egyáltalán nem csodálkozom azon, hogy a kormánykoalíció ma nem volt hajlandó megvitatni a Smernek a belügyminiszter leváltását célzó javaslatát, és gyáván elmenekült a parlamentből" - közölte a pártelnök.

Fico felidézte azokat az okokat, amelyek miatt az ellenzék le akarja váltani a minisztert. Mikulecet kenőpénz elfogadásával gyanúsítják, valamint azzal, hogy többször is találkozott Matej Zemannal, a pozsonyi Takáč-bűnbanda egyik tagjával a lakásán, hogy vallomásokról egyeztessenek. A Smer-SD azt is felrója a miniszternek, hogy leállította a Zeman és két másik tanú ellen irányuló rendőrségi akciót. Fico szerint Mikulec felhasználja ezeket az embereket. Ezzel kapcsolatban hamis tanúvallomásokat és hamis vádaskodást említett.

Mikulec elutasítja a vádakat. Azt állítja, hogy nem ismeri Zemant, és soha nem is találkoztak. Cáfolta azt is, hogy az említett akció leállítására utasított volna bárkit. Hétfőn reggel bejelentette: Ficót feljelenti rágalmazás miatt.

(TASR)