Ficóék és Uhríkék nem hajlandók részt venni a Markíza választások előtti politikai műsoraiban

2023. augusztus 28. - 14:47 | Belföld

A Smer és a Republika képviselői megtagadták, hogy részt vegyenek a Markíza TV választások előtti beszélgetőműsoraiban. A politikusok kétségbe vonják a csatorna objektivitását és pártatlanságát.

Ficóék és Uhríkék nem hajlandók részt venni a Markíza választások előtti politikai műsoraiban
Robert Fico (Fotó: TASR)

A Smer párt kijelentette: nem hajlandó részt venni a választások előtt diszkussziós műsorokban, amíg a Markíza TV nem végez ismét országos médiumhoz méltó komoly munkát. „A Markíza TV egyes szerkesztőjének és műsorvezetőjének az elmúlt hároméves munkáját inkább a politizálás és a tendenciózus félretájékoztatás jellemzi, mintsem az objektivitás és a pártatlanság, amit a műsoradási törvény is megkövetel tőlük” – áll a párt közleményében.

A Republika is a csatorna és a tendenciózus műsorvezetők elfogultságáról beszél. „Amíg a Markíza nem lesz normális, addig nem megyünk oda” – jelentette ki Milan Uhrík, a párt elnöke.

A Markíza TV közölte, hogy a Na telo című műsorába minden releváns politikai szubjektum képviselőjét meghívja, elsősorban a parlamenti pártokat úgy, mindig megőrizzék a műsor egyensúlyát. „A műsorvezető szigorún pártatlanul vezeti a beszélgetést. A célunk, hogy a néző a lehető legtöbb információról tudomást szerezzen” – reagálta a csatorna.

A Markíza TV igazságosan akar teret nyújtani a választások előtti diszkussziókban az induló politikai pártoknak, amelyeket a felmérések szerinti preferenciák átlaga alapján vonnak majd be a beszélgetésekbe.


(TASR/para)