Ficóék nem engedik el a magyar határ lezárását, rendkívüli ülést kezdeményeznek

2023. szeptember 13. - 15:55 | Belföld

A Smer-SD rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezte a szlovák-magyar határon bevezetett ellenőrzések elrendelése érdekében, javaslatát néhány frakció nélküli képviselő is támogatta. Erről szerdai sajtótájékoztatóján számolt be Robert Kaliňák, a Smer-SD elnökségi tagja.

Ficóék nem engedik el a magyar határ lezárását, rendkívüli ülést kezdeményeznek
Fotó: archív

„Követeljük, hogy a kormány vezessen be ideiglenes ellenőrzést Szlovákia és Magyarország határán, és az illegális migránsok bejutásának megakadályozása érdekében biztosítson megfelelő erőket és eszközöket a rendőrség és a fegyveres erők megfelelő szervezeti egységeinek részéről” – mondta Kaliňák.

A Smer-SD politikusa bírálta Hamran István országos rendőrfőkapitányt, aki kijelentette, hogy lehetetlen hermetikusan lezárni a magyar határt, a rendőrségnek ehhez nincsenek sem megfelelő technikai eszközei, sem kellő létszámú állománya.

Kaliňák szerint a rendőrség nem akar hozzáfogni az ország megvédéséhez az illegális migrációtól. „Pár nap alatt változtatni lehetne ezen a helyzeten” – jelentette ki. Azt is közölte, hivatalos személy feladatai végrehajtásának akadályozását tapasztalják, ezért bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt „megfelelő beadvánnyal fognak reagálni”.


(TASR)