Ficóéknak egyik főügyészjelölt sem szimpatikus, és fáj nekik, hogy „ártatlan embereket” tartóztatnak le

2020. november 24. - 20:36 | Belföld

A Smer-SD pártnak egyik főügyész-jelölt sem nyerte el a tetszését. Ezt a keddi sajtótájékoztatóján jelentette ki Robert Fico, a Smer-SD elnöke. „A pillanatnyi álláspontunk az, hogy elmegyünk a szavazásra, de nincs olyan jelöltünk, akit támogatni akarnánk” – fogalmazott a pártelnök.

Ficóéknak egyik főügyészjelölt sem szimpatikus, és fáj nekik, hogy „ártatlan embereket” tartóztatnak le
Fotó: TASR

Fico meggyőződése, hogy bárkit is választanak majd ki a pályázók közül, politikai nyomásnak lesz kitéve. Úgy véli, nem az új főügyész személyének kérdése jelenleg a legfontosabb ügy. „Inkább azon gondolkodunk, hová fog fajulni az ügyészség és a rendőrség jelenlegi kriminalizálása és politikai célokra való felhasználása” – jelentette ki Fico, aki szerint mostanság „ártatlan embereket” is letartóztatnak.

A volt kormányfő kétségbe vonta, hogy szétesik a koalíció a főügyészválasztással kapcsolatos nézeteltérések miatt. „Az a játék, amelyet Matovič és Sulík játszanak egymással, bennünket egyáltalán nem érdekel, kérdem én, mégis hová mennének?” – fogalmazott.

A főügyészjelölt megválasztása az éppen zajló parlamenti ülésen esedékes. A javasolt program szerint szerdán kellene erről szavazni, de elképzelhető, hogy el fogják halasztani a szavazást.

TASR