Ficón kívül a magyar kormánypropaganda is rákattant, hogy Soros akarja kivégezni a szlovák kormányt!

Magyarországon minden fideszes érdekeltségű internetes portál vezető hírben kürtölte világgá pénteken, hogy Soros "a bevádorlásellenes Fico-kormányt" is meg akarja buktatni.

Ficón kívül a magyar kormánypropaganda is rákattant, hogy Soros akarja kivégezni a szlovák kormányt!
Fotó: 888

Ízelítőként álljon itt, mit ír a 888:

Jól láthatóan nagy erők munkálkodnak azon, hogy megbuktassák a Fico-kormányt, ebben pedig a jelek szerint az amerikai milliárdos, Soros György keze is vastagon benne van. A lapokat ugyanis Soros szlovákiai emberei, köztük az államfő, Andrej Kiska és a helyi Soros-szervezetek keverik.

A nyilvánvaló hoaxlavinát Robert Fico indította el még a elmúlt hétvégén, amikor Andrej Kiska az újságírógyilkosság kapcsán őt és kormányát bíráló beszédére válaszolva kijelentette, hogy azt külföldön írták. Egyszersmind azt az firtatta, hogy Andrej Kiska tavaly szeptemberben miért találkozott négyszemközt a magyar származású befektetővel, Soros Györggyel. "Várom a választ a kérdésre, miről szólt az a találkozó" – kavart Fico.

Robert Fico sorosozását eztán egyöntetűen elítélte minden ellenzéki párt, de a Ficóval együtt kormányzó Híd párt vezető politikusai is. A teljes szlovák sajtó pedig nevettségessé tette és primitív összesküvés-elméletnek minősítette a kormányfő megnyilatkozását.

-para-