Ficónak millió oka van arra, hogy testőrei legyenek 

Robert Fico exkormányfőnek meggyőződése, elegendő ok van rá, hogy továbbra is megillesse a testőrség. Erről keddi sajtótájékoztatóján beszélt.

Ficónak millió oka van arra, hogy testőrei legyenek 
Fotó: tasr

„Millió ok van rá, hogy továbbra is testőreim legyenek” - jelentette ki. Hozzátette, ha a közjogi méltóságok védelmét ellátó hivatal ezt másképp látja, azt tudomásul veszi és neki kell „intézkednie”. Hozzátette, szigorúan szakmai kérdés, hogy kinek jár testőrség és kinek nem.

Ugyanakkor hozzáfűzte, rendkívül komoly, és egyúttal személyes kérdésről van szó. „Néha az az érzésem, hogy nemcsak nekem lenne szükségem testőrökre, hanem a hozzám közel álló embereknek is” - mondta Fico, de azt is megjegyezte, nem akarja, hogy ebből a kérdésből politikai ügyet csináljanak és visszaéljenek vele. Hozzátette azt is, hogy a politikát mára átitatta a gyűlölet.

„Szlovákiában senki sem volt olyan hosszú ideig kormányfő, mint én” - mutatott rá, hozzátéve, hogy Andrej Kiska jelenlegi államfőnek élete végéig lesznek testőrei, „pedig nem csinált semmit” a hivatali ideje alatt.

Denisa Saková belügyminiszter (Smer-SD) nemrég közölte az újságírókkal, hogy találkozott a közjogi méltóságok védelmét biztosító hivatal igazgatójával, megvitatták ezt a kérdést, és „több nagyon komoly érv” szól amellett, hogy továbbra is ellássák a volt kormányfő védelmét. Hozzátette, havonta kiértékelik a helyzetet, és az alapján döntenek arról, meddig lesznek Robert Ficónak testőrei.

TASR