Ficónál betelt a pohár: „Szerencsétlenek vagytok!”

2017. július 14. - 07:50 | Belföld

Robert Fico kormányfőnek elege lett a közösségi oldalakon megjelenő hozzászólásokból.

Ficónál betelt a pohár: „Szerencsétlenek vagytok!”
Fotó: SITA

Robert Fico miniszterelnök és Gabriela Matečná földművelésügyi miniszter kedden szemügyre vették az aratást a Pőstyénhez közeli Vágdebrődön (Drahovce). Vagyis pontosabban csak szemügyre vették volna, mert az aratás a reggeli kiadós eső miatt elmaradt, a kombájnok kényszerpihenőre vonultak.

A kormányfő látogatását ennek ellenére nem fújták le, Fico körülnézett a mezőgazdasági szövetkezet területén, majd a sajtótájékoztató előtt leültek egy fotóra egy szalmabálára. Hogy vizuális szempontból még előnyösebb legyen a helyzet, a kormányfő ülébe ültettek egy népviseletes fiatal hölgyet. Ezzel csak az volt a baj, hogy a csinos lány szemmel láthatóan nem lelkesedett túlságosan az ötletért.

Miután a fotót nyilvánosságra hozták, azonnal beindult a gépezet: a hozzászólók nem kímélték sem a kormányfőt, sem az annak ölében ülő fiatal lányt.

Fico a Facebookon megosztott videójában bírálta élesen azokat, akik elmondása szerint gúnyt űztek a fotóból. Virágcsokorral a kezében köszönte meg a fiatal lánynak, hogy fogadta, és egyúttal sajnálatát fejezte ki: “Nagyon bánt, amit néhány szerencsétlen a közösségi oldalakon elkövetett, és megalázták ezt a lányt.”

A kormányfő azt is elárulta, a lány édesapja levelet küldött neki, amelyben arra panaszkodik, hogy zavarja a médiák és az emberek viselkedése a közösségi oldalakon.

“Közösségi oldalak szerencsétlenjei, engem támadjatok! Én legyek a céltáblátok, hagyjátok békén a fiatalokat!” – jelentette ki Fico.

(para)