Ficót is kihallgatják a nyomozók Matovič ügyében

2016. február 16. - 08:15 | Belföld

Hétfőn Igor Matovič átadta cége, a regionPRESS 1997 és 2008 közti dokumentációját és könyvelését a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökségnek, majd ezután Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány bejelentette, Robert Fico kormányfőt is kihallgatják az ügyben.

Ficót is kihallgatják a nyomozók Matovič ügyében
Tibor Gašpar (Fotó: TASR)

Az eset előzménye, hogy Robert Fico február elején egy sajtótájékoztatón azzal gyanúsította meg egyik legfőbb kritikusát, hogy egy strómanra ruházta át a cégét 2008-ban, hogy elkerülje az adóellenőrzést és a lelepleződést. Eközben pedig 121 millió koronát mentett ki a cégéből.

Tibor Gašpar rendőrfőkapitány azt mondja, a miniszterelnök Matovič gazdasági tevékenységével kapcsolatban már január végén átadott bizonyos dokumentumokat a rendőrségnek.

"A parlamenti választásokig nem akartam az ügy hátteréről beszélni, csupán azért nyilatkozom, mert a rendőrség tevékenységével kapcsolatban hazugságok, féligazságok hangzottak el, és személyemet is támadások érték" - jelentette ki a rendőrfőkapitány.

A választásokig semmi nem fog kiderülni

A rendőrség mostantól a március 5-i választásokig nem nyilvánul meg az üggyel kapcsolatban, így kerülik el, hogy a hatóság ne keveredjen bele a szavazatokért folytatott küzdelembe.

(para/tasr)