Ficót nem lepte meg Maďarič döntése

2018. október 25. - 17:17 | Belföld

A Smer-SD képviselőit nem lepte meg Marek Maďarič azon döntése, hogy kilép a Smer-SD pártból. Ezt Robert Fico pártelnök jelentette ki egy csütörtöki sajtótájékoztatón.

Ficót nem lepte meg Maďarič döntése
Fotó: TASR

„Ő már régen távozott, most hivatalosan is bejelentette. Lemondott a kulturális minisztérium vezetéséről és a párt alelnöki tisztségéről is, több esetben vagy nem szavazott a kormánykoalícióval, vagy máshogy szavazott. Vártuk már ezt a hivatalos lépést. Semmilyen hatása nincsen a koalíció működésére”

- jelentette ki Fico, elismételve, hogy Marek Maďarič vagy nem vett részt a parlamenti szavazásokon, vagy máshogy szavazott, mint a koalíciós képviselők. A párt elnöke köszönetet mondott Maďaričnak az együttműködésért, és minden jót kívánt neki.

Marek Maďarič parlamenti képviselő kilép a Smer-SD pártból és a kormánykoalícióból is. A parlamentben független képviselőként folytatja a tevékenységét. Erről Maďarič asszisztense, Jozef Bednár tájékoztatott csütörtökön.

A Smer-SD párt frakciójának Maďarič távozása után 48, az SNS frakciójának 15, a Most-Híd frakciójának pedig 13 tagja lesz a parlamentben. A hármas koalíció így már csak szoros többségre, 76 szavazatra támaszkodhat.

Kapcsolódó cikk:

Marek Maďarič faképnél hagyja a koalíciót, elege lett az Orbán-hívő Ficóból


(TASR)