Ficot a szlovákok, Bugárt a magyarok akarják lecserélni

2019. október 24. - 08:47 | Régió

Szlovákia olyan helyzetbe került, ahol a jog és az igazság nem vonatkozik egyformán mindenkire.

Ficot a szlovákok, Bugárt a magyarok akarják lecserélni

Olyanba, ahol a „mi emberünk“ parancsszóra irányíthatja a főügyészt. Ahol az igazságot képes befolyásolni, manipulálni és igényeihez igazítani. Ahol kívánsága szerint seprik a bűncselekményeket a szőnyeg alá, vagy gyanúsítanak meg ártatlan embereket. A „mi emberünk“ akár bírósági véghatározatot is vásárolhat. Mindezt Kočner Threemájából tudjuk.

A „mi embereink“ önbizalma odáig terjedt, hogy bátran nekiláttak a kényelmetlen személyek félreállításának. A Gorilla és „a Fico tónusára hasonlító hang“ igazolja, hogy a smeres kormánynak sosem a polgárok jóléte volt a fontos, hanem a mögöttük álló oligarchák érdekeinek a szempontjai. Szlovákia polgárai pedig azt mondták, elég volt! Jobb, élhetőbb országban akarnak élni! Kormányváltást akarnak! Fico és környezetének cseréjét. Mindezt figyelemmel kísérik az ország magyar nemzetiségű polgárai is, akik ugyanilyen változást remélnek attól, ha Bugár és környezete távozik. Nagyon pontosan tudatosítják, hogy Fico és pártja nem lenne hatalmon, ha az elmúlt 4 évben Bugár és pártja, benne minisztereivel és képviselőivel, nem támogatják.

Miként a szlovákoknak Fico és társasága, úgy a magyaroknak Bugár és társasága jelent a fennakadást. A tisztesség és az igazság nem képezheti semmiféle alku tárgyát. Amikor nem lehet a karakterre támaszkodni, akkor útját kell állni a korrupció és politikai klientelizmus burjánzásának. Bugár és multietnikus pártjának, a Hídnak a választói 2016 után megértették, szavazatuk a rossz oldalon kötött ki. E folyamat végleges betetőzését a Kuciak-gyilkosság utáni harmadik mondat adta, ami arra a tényre hívta fel a figyelmet, hogy a Híd számára lényegesen fontosabb a maffiaállam védelme, mint szavazóinak vagy az ország lakosainak a jóléte. Bugár megértette, mind az ő, mind a multietnikus pártja napjai meg vannak számlálva. Pontosan tudatosította, hogy amennyiben az MKP, a Magyar Fórum, a (bejegyzésére váró) Összefogás Mozgalom és a civil szervezetek bármiféle magyar alternatívát hoznak létre, akkor a kormányváltás biztosra vehető, tehát a Híd parlamenti jelenléte megszűnik. Ha Bugár mentőövet akar, akkor ezt a csírázó egységet fel kell számolnia. Az MKP vezetősége pedig a parlamentbe jutás (és talán egyesek személyes érdekeinek) délibábjától szédülten hajlandó feláldozni céljait és értékeit – a kormányváltást, a rossz elleni küzdelmet, a magyar és magyar érzelmű polgárok képviseletét. Bármit elfelejtenek, csak néhányan valahová odajussanak. És valójában miért is?

Mi, a Magyar Fórumban kitartunk álláspontunk mellett, és hisszük, hogy a tisztesség nem eladó. Mi a rosszal nem szövetkezünk, főleg nem a parlamenti bársonyszékek kényelméért. A mi célunk, hogy megoldást nyújtsunk a magyaroknak. Olyat, ahol a választók biztosak lehetnek abban, hogy szavazataik a jó oldalon maradnak.

Mi azt szeretnénk, ha gyermekeink egy jobb országban nőnének fel – olyanban, ahol a tisztesség tényleges érték.

(PR-cikk)

Címkék: PR-cikk, Magyar Fórum