FIFA: 90 napra felfüggeszthetik Joseph Blattert

2015. október 8. - 11:07 | Sport

Jó barátja és korábbi tanácsadója szerint 90 napos felfüggesztés várhat Joseph Blatterre, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnökére, ha a szervezet etikai bizottságának bírája elfogadja az ügyész javaslatát.

FIFA: 90 napra felfüggeszthetik Joseph Blattert
Fotó: TASR/AP

Klaus Stöhlker szerdán azt mondta, Hans-Joachim Eckert bíró várhatóan péntekig dönt az ügyben. A FIFA etikai testülete és maga a futballszövetség sem erősítette meg Stöhlker állításait.

Blatter ellen szeptember végén indítottak nyomozást a svájci hatóságok korrupció gyanújával.

A FIFA május végi kongresszusának nyitónapját megelőzően, május 27-én hét magas rangú FIFA-tisztségviselőt tartóztattak le korrupció, zsarolás, csalás és pénzmosás vádjával. Velük együtt összesen 14 FIFA-tisztségviselőt és cégvezetőt vádolt meg az amerikai igazságügyi minisztérium bűnszövetkezet működtetésével, amelyhez több mint 150 millió dollárnyi vesztegetési pénz futott be.

Ezt követően a május 29-i szavazáson ötödik ciklusára megválasztott Blatter június 2-án lemondott posztjáról. Akkor jelezte, hogy rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezi, de az új vezető február 26-án esedékes megválasztásáig ő látja el az elnöki teendőket.

(MTI)

Címkék: FIFA, Joseph Blatter