FIFA-gála - A nemzetközi sajtó dicséretekkel halmozta el Modricot, Cristiano Ronaldót a távolmaradása miatt kritizálta

FIFA-gála - A nemzetközi sajtó dicséretekkel halmozta el Modricot, Cristiano Ronaldót a távolmaradása miatt kritizálta
Fotó: MTI/EPA/Neil Hall

Horvátország:

Sportske Novosti: "Ronaldo egója még a sportolói klasszisánál is nagyobb, ahogyan mondani szokta, +nincs jobb nálam+. Most mégis van. Egy fiatalember Zadarból, aki az elmúlt egy évben jobb volt Ronaldónál. A portugál pedig egyszerűen nem megy el egy olyan díjátadóra, ahol nem őt választották a legjobbnak. Nem hajlandó egy másik sportoló mögött állni, és még kevésbé hajlandó gratulálni."

24Sata: "A portugál sztár nem ment el a díjátadóra, ahogyan augusztus végén Monacóba, a legjobb európai játékos díjazásakor sem. Nem ment el Londonba, mert nem tudta elviselni, hogy üres kézzel távozzon a gáláról."

Index.hr: "Modric ugyan Cristiano Ronaldótól nem kapott elismerést, de a háromszoros világbajnok Pelé, valamint az igazi Ronaldo az elsők között gratulált neki."

 

Olaszország:

La Repubblica: "Ronaldo most észrevehette, hogyan válik egyre sebezhetőbbé a saját márkája a Real Madrid védőbuborékán kívül. Cristiano talán tudta, talán csak megérzés volt, de végül nem utazott el Londonba, mert nem tetszett neki az ötlet, hogy valaki másnak az árnyékában szerepeljen."

Spanyolország:

Marca: "A díjat egy olyan játékos kapta, aki nem szerepel állandóan a címlapokon, nem áll a góllövőlisták élén, de egy személyben motorja egy csapatnak, amely sorozatban háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, és egy másik együttesnek, amely története során először jutott be a világbajnoki döntőbe."

Mundo Deportivo: "Luka Modric megtörte Messi és Cristiano Ronaldo uralmát, miután az elmúlt években ők ketten a világ futballjának minden fontos egyéni díját begyűjtötték." 

AS: "Modric magas színvonalon, konstans, szilárd, inspiráló és szolidáris futballt játszik. A csapatáért küzd, nem pedig saját magáért. Az ilyen típusú játékosokat időről időre díjazni szokták." 

El Mundo: "A FIFA a horvát futballista kettős szerepét is elismerte - díjazta a horvát válogatott fővezérét és a királyi gárda valódi motorját."

(MTI)