FIFA: Hiába fellebbezett Joseph Blatter

2016. december 5. - 16:08 | Sport

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) korábbi elnökének, Joseph Blatternek a fellebbezését, így továbbra is érvényben marad hatéves eltiltása, amely minden futballal kapcsolatos tevékenységre érvényes. Blatter közleményben jelentette be hétfőn, hogy elutasították a beadványát.

FIFA: Hiába fellebbezett Joseph Blatter
Fotó: TASR/AP

Blatter összeférhetetlenség és hűtlen kezelés miatt először nyolcéves eltiltást kapott a FIFA etikai bizottságától, mert 2011 februárjában állítólag kétmillió svájci frankot adott Michel Platininek, az európai szövetség (UEFA) akkori elnökének anélkül, hogy erről szerződtek volna. Mindketten tagadták bűnösségüket.

Blatter értékének megfelelő kompenzációnak nevezte az összeget, amelyet - mint mondta - tanácsadóként kapott az UEFA első embere. Platini úgy kommentálta a kifizetést, hogy az a 1999 januárja és 2002 júniusa között elvégzett munkájáért járt neki, csak késedelmesen kapta meg.

A rájuk eredetileg kiszabott nyolcéves eltiltást a FIFA fellebbviteli bizottsága mindkettejük esetében hat évre mérsékelte. Platin eltiltását a CAS-hoz fordult, amely négy évre csökkentette.

Blatter ellen ezen szövetségi nyomozás is zajlik Svájcban.

(MTI)

Címkék: Joseph Blatter, FIFA