FIFA: Joseph Blatter fellebbez

2016. január 11. - 08:29 | Sport

Sepp Blatter amerikai ügyvédje, Richard Cullen az AFP hírügynökségnek megerősítette, hogy ügyfele megfellebbezi azt a döntést, amely a FIFA elnököt 8 évre eltiltotta – írja a hvg.hu.

FIFA: Joseph Blatter fellebbez
Sepp Blatter (jobbról) és Michel Platini (Fotó: TASR/AP)

A lépésre azután nyílt lehetőség, hogy a FIFA etikai bizottsága szombaton jelezte, hogy Blattert és Michel Platini elnökhelyettest is értesítette a döntés indoklásáról. A szintén 8 évre eltiltott Platini jogi képviselője már korábban elmondta, hogy ügyfele szintén fellebbezni fog.

A FIFA etikai bizottsága decemberben hozta meg a döntését, amely szerint a két vezető visszaélt a pozíciójával. Platini kétmillió svájci frankot kapott Blattertől 2011 februárjában. A FIFA-elnök utóbb értékének megfelelő kompenzációnak nevezte az összeget, amelyet – mint mondta – tanácsadóként kapott Platini. Az UEFA-vezető úgy kommentálta a kifizetést, hogy 1999 januárja és 2002 júniusa között elvégzett munkájáért kapta meg késedelmesen a neki járó pénzt, annak idején teljes munkaidős tevékenységet végzett a FIFA-nál, és eleve tisztában volt azzal, hogy a neki járó teljes összeget csak később kapja majd meg.

Az ügyletről azonban nem született írásos szerződés, az etikai bizottság pedig hétfőn jelezte: mindkét sportvezető esetében elutasította azt az indoklást, hogy a kifizetés szóbeli megállapodás alapján történt, egyúttal leszögezte, annak "semmilyen jogalapja nem volt".

hvg.hu

Címkék: FIFA, Joseph Blatter