Figyelem! Egy elvetemült megint a kutyákat vette célba Dunaszerdahelyen

2020. február 26. - 10:58 | Régió

A BUBORÉK a dunaszerdahelyi kóbor állatokért nevű Facebook-csoportban hívták fel a figyelmet a veszélyre.

Figyelem! Egy elvetemült megint a kutyákat vette célba Dunaszerdahelyen
Fotó: Facebook

A bejegyzés szerint kedden délelőtt Dunaszerdahelyen, a Nyugati lakótelepen találtak egy húsdarabot, amelybe beleszúrtak egy szöget. Valaki feltehetően ilyen módon próbált ártani a környéken sétáltatott kutyáknak.

„A megtűzdelt húsdarabok esetében a csali már a lenyelés pillanatában okozhat sérüléseket, de egy hegyes tárgy könnyedén átlyukaszthatja a gyomrot vagy a beleket, esetlegesen obstipációt (székrekedést) is okozhat. Ilyen esetben mindenképp ajánlatos értesíteni a hatóságokat, hiszen bűncselekményről van szó, amivel az elkövetők gyakran nincsenek tisztában”

nyilatkozta korábban a Paraméternek egy hasonló esettel kapcsolatban Nagy Szabolcs, a nagymadi Nagy-Vet klinika állatorvosa.

Nem először fordult ugyanis elő hasonló eset Dunaszerdahelyen: tavaly szeptemberben is találtak szögekkel teletűzdelt húsdarabokat szétdobálva a Generála Svobodu utcában. Akkor egy kutya meg is evett egy ilyen „csalit”, de gazdája észrevette, így időben állatorvosi segítséghez fordult, és szerencsére nem esett komolyabb baja.


-para-