FIGYELEM! Ellepik a rendőrök az utakat!

2019. április 23. - 12:00 | Régió

Április 24-én, szerdán Nagyszombat megye egész területén, így a Dunaszerdahelyi járásban is közlekedésbiztonsági akciót tart a rendőrség.

FIGYELEM! Ellepik a rendőrök az utakat!
Fotó: TASR-illusztráció

A hatóság közlekedésrendészeti és közrendvédelmi alakulatai, valamint a vasúti rendőrség munkatársai fokozott mértékben fogják ellenőrizni a közlekedőket - tájékoztatta a Paramétert Martina Kredatusová rendőrségi szóvivő.

A rendőrök elsősorban a szabályszegőkre "vadásznak" majd, különös tekintettel az előzési tilalmat megszegőkre, a gyorshajtókra, a vezetés közben telefonáló sofőrökre, de szúrópróbaszerűen ellenőrzik majd azt is, hogy a gépkocsivezetők nem fogyasztottak-e alkoholt, mielőtt a volán mögé ültek.

A hivatalos rendőrségi közlemény szerint a fokozott ellenőrzés a közlekedés legsebezhetőbb résztvevőire, a gyalogosokra és a kerékpárosokra is kiterjed.

"A sofőröknek azt ajánljuk, hogy tartsák be az előírásokat, közlekedjenek biztonságosan, koncentráljanak a vezetésre, és legyenek figyelmesek a kerékpárosokkal valamint a gyalogoskkal szemben. A gyalogosokat és a kerékpárosokat figyelmeztetjük arra, hogy ők is a közúti közlekedés résztvevői, és kötelességük betartani a rájuk vonatkozó előírásokat"

- áll a rendőrségi közleményben.

(parameter)