FIGYELEM: Ha ilyen levelet kap, semmiképp ne reagáljon rá!

2022. szeptember 13. - 13:16 | Régió

Bírósági idézést tartalmazó, csalók által küldött levélre figyelmeztet a rendőrség, amelyet már többen is kaptak Nagyszombat megyében.

A csalók a levelet e-mailben küldik. Az áll benne, hogy kihallgatáson kell megjelennie gyermekpornográfiával összefüggésben.

A levelet Hamran István országos rendőrfőkapitány nevében küldik, és 48 órán belül választ várnak. Azzal fenyegetőznek, hogy ellenkező esetben az ügyet egyenesen Maroš Žilinka főügyésznek továbbítják, hogy elfogatóparancsot adjon ki.

A levél végén azzal félemlítik meg a címzettet, hogy szexuális bűnözőként lesz számon tartva, a fotóját pedig nyilvánosságra hozzák a médiában, hogy „a családja és a barátai is megtudják, mit művel a számítógépén”.

A rendőrség figyelmeztet, ha ilyen vagy hasonló csalás kiszemeltje lesz, fontos, hogy tiltsa le a levél küldőjét. A csalók arra számítanak, hogy reagál az e-mailre, majd pénzt vagy a bankkártyája adatait fogják követelni.

A rendőrség arra kér mindenkit, hogy semmiképp ne küldjenek pénzt és a bankkártyaadatokat se adják meg. Ha mégis bedőlt a csalásnak és mindezt megtette, azonnal forduljon a rendőrséghez, utóbbi esetben pedig értesítse a bankját, és zároltassa a számláját.

(FB)

Címkék: csalás, levél, e-mail, csalók