A figyelem középpontjában a szlovák válogatott középpályása – ezért nem térdelt le a bajnoki mérkőzés előtt

2021. október 5. - 13:10 | Sport

Egyes futballcsapatoknál hagyománnyá vált, hogy a kezdőrúgás előtt letérdelnek, ezzel is hangot adva a rasszizmus elleni harcnak. A hétvégi angol élvonalbeli Leeds-Watford találkozón is mindenki így tett – kivéve a szlovák válogatott Juraj Kucka.

A figyelem középpontjában a szlovák válogatott középpályása – ezért nem térdelt le a bajnoki mérkőzés előtt
Fotó: Reuters

A közösségi hálón azonnal megindult a találgatás, hogy Kucka miért nem térdelt le. Végül maga a játékos öntött tiszta vizet a pohárba.

„Határozottan a rasszizmus ellen vagyok az egész világon!!! Az utolsó mérkőzésen azért nem térdeltem le, mert mindenkit egyformán tiszteletben tartok, és soha senkit felett nem fölényeskedtem, illetve nem ítéltem el csupán azért, mert más a bőrszíne. Megértem a letérdelés gesztusát mint a rasszizmus elleni harc megnyilvánulását, illetve azokat is, akik ezt teszik, de ez az én döntésem. Köszönöm, hogy tiszteletben tartjátok. STOP A RASSZIZMUSNAK!!!”

– írta Instagram-oldalán a 34 éves középpályás.

A mérkőzések előtti letérdelés tavaly nyár előtt kezdett elterjedni mint a rasszizmus elleni harc és a Black Lives Matter mozgalom támogatásának megnyilvánulása. Az idő elteltével egyre több játékos, illetve csapat vette át ezt a szokást.


-para-