FIGYELEM! Mától minden nap a szombati menetrend alapján közlekednek a vonatok

2020. március 14. - 08:51 | Belföld

A koronavírus terjedése ellen hozott korlátozó rendelkezések miatt a szlovákiai vonatok szombattól (március 14.) minden nap a szombati menetrend szerint közlekednek - tájékoztatott a Szlovák Vasúttársaság.

FIGYELEM! Mától minden nap a szombati menetrend alapján közlekednek a vonatok
Fotó: TASR/AP

A nemzetközi személy- és gyorsvonatokat - ahogy a repülőjáratokat is - már péntek (március 13.) reggel hét órától leállították, és ugyanez érvényes a nemzetközi autóbuszjáratokra is. Mindez azt jelenti, hogy teljesen leállt a Szlovákiát érintő nemzetközi tömegközlekedés.

Aki esetleg nemzetközi járatra váltott korábban jegyet, természetesen visszaigényelheti az árát.

A belföldi és helyi buszjáratok számát is csökkentették, de az régiónként változhat, hogy hol, melyik menetrend van érvényben. Az SAD Dunaszerdahely autóbuszközlekedési vállalt járatai például a szünidei menetrend szerint közlekednek.

Aki személyautóval külföldre utazna, annak Szlovákiába visszatérve 14 napos otthoni karanténba kell vonulnia. Ez egyelőre nem érvényes azokra, akik munkájuk miatt nap mint nap a szomszédos országokba utaznak, de ez a helyzet könnyen változhat. Minden határátlépésnél érdemes érdeklődni az ellenőrzést végző rendőröknél arról, milyen feltételek mellett lehet visszatérni az országba.

Akit karanténba küldenek, ám azt nem tartja be, pénzbírsággal, súlyosabb esetben pedig akár szabadságvesztéssel is sújtható.

(parameter/TASR)