FIGYELEM: Most tudtuk meg Maďaričtól, mit üzennek a választók!

A kulturális miniszter úgy döntött, tolmácsolja a választók üzenetét.

FIGYELEM: Most tudtuk meg Maďaričtól, mit üzennek a választók!
Marek Maďarič (Fotó: TASR)

Marek Maďarič (Smer) szerint a kormányt nem az oligarchák állították fel, hanem a választók szándéka miatt állt össze ez a brutális koalíció. "Olyan kormány alakult, amely meghallgatta a választók egy üzenetét, miszerint: dolgozzatok együtt amiatt, hogy leküzdjétek az egymással szembeni előítéleteiteket és a történelmi ellentéteiteket! Dolgozzatok együtt annak érdekében, hogy négy éven keresztül legyen kormányunk, amely talán képes együttműködni a pozitív kompromisszumok jegyében" - magyarázta.

Maďarič arra reagált a parlamentben, hogy az ellenzék továbbra is úgy tartja, a kormány felállításában a szlovákiai oligarchák is részt vettek. Ezt állította például Jozef Mihál az SaS-ből és Jozef Viskupič az OĽaNO-NOVA-ból is. 

"Én részese voltam annak, ahogy ez a kormány megalakult. Személyesen is tanúskodhatnék amellett, hogy miért és hogyan állt fel a kabinet. Egyetlen oligarchának sem volt ebben része" - fogalmazott Maďarič.

Úgy gondolja, hogy a polgárok nem csalódottak, és a Híd és a Sieť választói is megértik, azért állt fel a jelenlegi koalíció, mert másra nem volt esély.

Maďarič szerint egyetlen szolid politikus sem lépett volna egy SaS vezette kormányba olyan emberekkel, mint "a gyűlölködő Igor Matovič, Daniel Lipšic vagy a nagy ismeretlen Boris Kollár". Az új kormányt az együttműködés kormányának nevezte, amely meg akarja őrizni Szlovákiát egy Európa-párti országnak.

Gerndel Gábor (OĽaNO-NOVA) erre úgy reagált, hogy Maďaričot valószínűleg nem tájékoztatták néhány háttérbeli találkozóról, ha valóban azt hiszi, az oligarchákat kihagyták a kormányalakításból.

TASR/para