Figyelem: változik a forgalmi rend Dunaszerdahely két utcáján!

2023. december 7. - 12:24 | Régió

Pénteken délelőtt átadják a Sport utca és a Kisudvarnoki út közt húzódó átkötőutat, ebből kifolyólag pedig változik a forgalmi rend két közeli utcán.

Figyelem: változik a forgalmi rend Dunaszerdahely két utcáján!
Cséfalvay Á. András felvételei november közepén készültek (További fotókért kattints!)

Holnaptól járható lesz az új átkötőút, ezzel egyidejűleg pedig egyirányúsítják a Smetana liget és a SZNF téri utcákat.

Ezentúl a Mezei utcáról nem lehet letérni majd a Smetana liget felé, csak a következő utcán az SZNF tér felé, illetve a Sport utcáról csak a Smetana liget felé lehet majd behajtani – az SZNF tér felé már nem – tájékoztatott a dunaszerdahelyi.sk.

Mint ismert, a Sport utca és a Kisudvarnoki út összekötésének látványos munkálatai február végén kezdődtek a fakivágással. A fák kivágásába az önkormányzat már tavaly januárban beleegyezését adta, ezt követően kezdődhetett meg a kivágás engedélyeztetési folyamata, a szolgalmi jogok biztosítása az érintett területre, dönteni kellett emellett gázvezeték áthelyezéséről is. A tavalyi határozat alapján 57 fát és bokrot volt szükséges kivágni a meglévő erdei út mentén.

Ezt követték a föld alatt zajló munkálatok, a Nyugat-Szlovákiai Vízművek csatornahálózatot és átemelőállomást épített ki. Az úttestet júliusban kezdték kiépíteni, augusztusban pedig a szennyvíz- és vízvezeték építésével és csatlakoztatásával kapcsolatos munkálatok miatt zárták le a Kisudvarnoki út egy szakaszát. Októbertől már aszfaltoztak, novemberben pedig a kerékpárút és járda térkövezésének utolsó szakasza zajlott.

Hájos Zoltán polgármester a képviselő-testület keddi ülésén tájékoztatott arról, hogy a pénteki átadót követően a hétvégén már a sofőrök előtt is megnyitják az utat. Ez az új út kialakít majd egy új forgalmi csomópontot a Kisudvarnoki úton, és a Sport utcán, tehermentesítve a Gyurcsó István utcát. A polgármester ennek kapcsán elmondta, hogy a Kisudvarnoki úton hosszabb távon sincs lehetőség körforgalom kialakítására, ugyanakkor egy magasított útkereszteződést terveznek a jövőben, hasonlót, mint a Tesco mögött, a kürti úti kereszteződésben.


(parameter)