Figyelj, mert megmutatjuk a jogosítványod megszerzésének forgatókönyvét

2021. szeptember 21. - 10:58

Nem vagy teljesen biztos benne, hogyan is nézhet ki a jogosítványod megszerzésének a folyamata a kezdeti lépésektől egészen a forgalmi vizsgáig? Gond egy szál se, ugyanis ez a cikk megmutatja neked a várható lefolyást.

Tehát lépésről lépésre fogunk végigmenni azon a komplett procedúrán, amelynek a várva várt végeredménye majd az lesz, hogy kézben tarthatod a jogosítványod. Öveket bekapcsolni és lássuk magunk előtt a térképet!

Figyelj, mert megmutatjuk a jogosítványod megszerzésének forgatókönyvét

Ezek lesznek a kezdeti lépések a jogosítványod megszerzésének irányába

Elsőként az autóvezetés elméleti alapjait kell majd elsajátítanod. Manapság ehhez a leginkább racionális megoldás az, ha online KRESZ tanfolyamot választasz. Így a saját időbeosztásod és ütemterved szerint haladhatsz, amikor csak a lehetőségeid engedik.

Fontos, hogy 90 nap alatt kell elsajátítanod az online tananyagot, hogy aztán sikeresen teljesíthesd a KRESZ vizsgát. Nem hátrány az sem, hogy például a LikeDrive autósiskolánál külföldről is megoldhatod az elmélet megtanulását, és már csak vizsgáznod kell majd itthon.

A folyamat közepe táján a következő mérföldköveket abszolválhatod majd sikerrel

A KRESZ vizsgán történő részvételhez mindenképp szükség lesz majd egy orvosi vizsgálatra is. Ezt egyébként csinálhatod párhuzamosan a KRESZ tanulással, hiszen a lényeg úgyis az lesz, hogy a vizsga előtt legyen meg az orvosi vizsgálatról az igazolás.

Mindenképp teljesítened kell majd egy elsősegély vizsgát is, amelyet megelőzően egy elsősegély tanfolyam keretei között tanulhatod meg a szükséges alapokat. Egyébként azt szabadon eldöntheted, hogy az elsősegély tanfolyammal és vizsgával még a forgalomban történő vezetés előtt, vagy pedig utána szeretnél meglenni.

Magát a vizsgát egyébiránt a Vöröskeresztnél lesz szükséges megoldani. Sokan nem kedvelik ezt a fázist, ugyanakkor a jogosítványod megszerzéséhez erre is mindenképp szükség lesz.

Amikor tényleg már csak néhány lépésre leszel a jogosítványod megszerzésétől

A folyamat egyik legfontosabb etapja, amikor az autós oktató segítségével óráról órára gyakorolsz, fejlődsz és készülsz a majdani forgalmi vizsgára. Ezek az alkalmak kezdetben még az autó kezeléséről szólnak, hogy aztán némi rutint szerezve már a forgalomban is megtapasztald a biztos vezetés alapjait.

Szám szerint 29 órát és 580 km-t szükséges levezetned egészen addig, amíg jelentkezhetsz a forgalmi vizsgára. Hogy még nem állsz készen a dologra, akkor célszerű lesz pluszban is vásárolnod néhány alkalmat a biztonság kedvéért.

Amennyiben sikeresen teljesítetted a forgalmi vizsgát, onnantól kezdve már csak várnod kell egy keveset, és már kézhez is kaphatod a jól megérdemelt vezetői engedélyt. Vagyis szabad lehetsz és nyugodtan autózhatsz oda, ahová csak szeretnél.

(PR-cikk)