Figyelmeztetnek a zsaruk, hogy zsebtolvajok garázdálkodhatnak a pozsonyi vásárban

2023. november 24. - 14:43 | Régió

Zsebtolvajok garázdálkodhatnak a karácsonyi vásárban, Pozsony történelmi központjában – figyelmeztet a városi rendőrség.

Figyelmeztetnek a zsaruk, hogy zsebtolvajok garázdálkodhatnak a pozsonyi vásárban
Fotó: TASR

Bár napközben és este is sűrűbben járőröznek a rendőrök, óvatosságra intik a lakosokat. Az árusoknak is ébernek kell lenniük – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Peter Borko, a városi rendőrség kommunikációs osztályának vezetője.

„Az utcai járőrök, és a térfigyelő kamerarendszer felvételeit ellenőrző munkatársak is intenzíven figyelik a közterületeket: a Fő teret, a Hviezdoslav teret és a Ferenciek terét is" - közölték, és hozzátették, a felvételeket bizonyítékként használják fel a szabálysértési ügyek vagy a bűncselekmények kivizsgálása során.

A rendőrség arra kéri az árusokat is, hogy legyenek óvatosak, ne legyen náluk sok készpénz vagy más értékes tárgyak, és ne hagyják őrizetlenül a telefonjukat. „A tolvajok gyakori trükkje, hogy megpróbálják elterelni a kiszemelt áldozat figyelmét, például útbaigazítást kérnek, vagy leöntik az italával, aztán készségesen le akarják törölgetni a kabátját" – figyelmeztetnek a rendőrök. Ha valaki tolvajok áldozatává válik, vagy szemtanúja ilyen esetnek, azonnal jelentse a rendőrségen, vagy forduljon a járőröző rendőrökhöz.

MTI

Címkék: Pozsony, zsebtolvaj