Figyelmeztető sztrájkot hirdetett az eurobus társaság szakszervezete

2022. szeptember 21. - 17:56 | Régió

Hétfőre (szeptember 26.) figyelmezető sztrájkot hirdetett Kassán és Rozsnyón az eurobus részvénytársaságnál működő szakszervezet – tájékoztatta a TASR-t Milan Boberský, a KOVO Eurobus kassai alapszervezetének elnöke.

Figyelmeztető sztrájkot hirdetett az eurobus társaság szakszervezete
-illusztráció- (Fotó: TASR)

„A sztrájkot a kollektív szerződésről szóló, a munkaadóval folytatott tárgyalások kapcsán hirdettük meg. Reggel nem indulnak el a buszok. Ez azokra a járatokra vonatkozik, amelyek sofőrjei csatlakoznak a sztrájkhoz”

– mondta Boberský, hozzátéve, hogy egész napos sztrájk lesz.

Az Eurobus a Kassa megyei önkormányzat egyik szerződéses partnere.

„A másik szállítóval, az ARRIVA-val, valamint más regionális társaságokkal tárgyalunk a járatok pótlásáról és a sztrájk hatásainak mérsékléséről”

– jelentette ki Rastislav Trnka megyeelnök.

A megye emlékeztetett, hogy nem fenntartója és nem is részvényese egyik autóbusz-társaságnak sem, így nincs beleszólása a magáncégek belső ügyeibe. Ugyanakkor a megye teljesítette a szerződésbe foglalt kötelezettségeit, ezért ugyanezt várja el az eurobustól, vagyis a jóváhagyott menetrend szerinti közlekedés biztosítását.

„Az eurobus Rt.-től kapott tájékoztatás szerint a társaság egyelőre nem tudja felmérni a sztrájk mértékét és a kimaradó járatok számát, de leszögezte, hogy igyekszik minimalizálni a hatásokat és mindenben együttműködik a megyével”

– közölte Kassa megye önkormányzata.

TASR