Filmbe illő módon tehette el láb alól a gazdag olasz férfit a szlovák nő - hamarosan ítélet születik az ügyben!

2023. január 24. - 13:44 | Külföld

Ausztriában elkezdődött annak a szlovák nőnek a tárgyalása, aki a gyanú szerint még 2001-ben megrendelte a férje meggyilkolását. A nő tagadja a vádakat.

Filmbe illő módon tehette el láb alól a gazdag olasz férfit a szlovák nő - hamarosan ítélet születik az ügyben!
Fotó: Pixabay/illusztráció

A bíróság szerint a szlovák nő még a 90-es években ismerkedett meg egy olasz férfival. A nő állítólag prostituáltként dolgozott Ausztriában, akit az áldozat évekig pénzügyileg támogatott, ám a szlovák nő egyre többet kért. A férfi ezt egy idő után megelégelte és feljelentéssel kezdte fenyegetni a nőt.

Ezután a nő egyik közeli ismerőse elkezdte megtervezni az olasz férfi meggyilkolását, amelyet nemsokára végre is hajtottak. A holttestet lőtt és szúrt sebekkel találták meg Sinabelkirchen község közelében. A nyomozás évekig tartott, ám végül sehová nem vezetett. Ezalatt a nő visszaköltözött Szlovákiába.

Egésszen 2015-ig kellett várni, hogy újra megnyissák az ügyet, ugyanis az ügyészeknek sikerült megszerezni két tanú vallomását. A nyomozást újranyitották.

2019-ben két szlovák férfit el is ítéltek az ügyben. Az egyik 17, míg a másik, 18 évet kapott.

A nőt végül tavaly a szlovák rendőrség fogta el, aki ez idő tájt egy plasztikai sebészetet üzemeltetett. A nőt, és egy férfit, végül átadták az osztrák rendőrségnek.

A nő ügyvédjei azt állítják, hogy mivel nem léteznek konkrét bizonyítékok az ügyfelük ellen, a vád nagyrészt kitalációkon alapszik.


(TASR)