Fitten két keréken

2021. december 17. - 09:18

Sokan nem is gondolnák, hogy egyes hétköznapi rutin beillesztésével milyen sokat tehetünk az egészségünkért. Azok, akik napi szinten - télen, nyáron egyaránt - előveszik, és használják a kerékpárjukat, jóval többet tesznek a fittségükért, mint akik inkább kényelmesen, autóval járnak mindenhova. 

Fitten két keréken

Válts a városban bringára és légy egészséges

Nem szükséges mindig a konditermek spinning gépeit hajtanod, hogy jó legyen a kondid. Sokat tehetsz magadért, ha a hétköznapok közlekedése esetén két kerékre váltasz. Ha szeretnéd, hogy kényelmesen és gyorsan eljuthass a különböző célhelyekre, szerezz be egy fitness kerékpárt, ami egyben biztosítja számodra a testedzés lehetőségét is.

Ha kérdésként merül fel benned, miért pont a fitness kerékpárt válaszd, akkor pár jellemző tulajdonságát olvasva biztosan te is hamar megérted, miért lesz jó döntés számodra, ha a gyors városi közlekedés során a szabadságra és esetleg egyben edzési lehetőségre is vágysz.

Mit érdemes tudni a fitness kerékpárokról?

Nemrég jelent meg a piacon ez a kerékpártípus, de nagyon nagy népszerűségre tett szert. Ez pedig annak köszönhető, hogy amellett, hogy gyors, biztosítja a komfortos tekerést is az ember számára. Hogy mit lehet érteni ez alatt? A részletesebb magyarázat megadására nincs is nagy szükség, elég, ha azt hangsúlyozzuk, hogy ez a bringa ötvözi a vékony kerekű versenybicikli és a cross trekkingek tulajdonságait. Vagyis: vékony kerékkel, ám egyenes kormánnyal rendelkeznek, és ezzel kényelmesebb bringázhatóságot biztosítanak a kerékpárosnak. Semmi hát- vagy derékfájás, mivel az egyenes kormány miatt nincs szükség arra, hogy görnyedjen az ember a tekerés során.

Nem kérdés, hogy a hosszabb és rövidebb távok megtétele könnyebben lehetséges ezzel a bicajjal, mint vastagabb gumijú testvéreivel. Ha te is tennél egy próbát a fitness kerékpárokkal, és szívesen választanád társadul a városi bringázáshoz, látogass el a széles kínálatért a Kerekparom.hu: Kerékpár Webshop honlapjára.

A fitness kerékpár alapvető jellemzői

Nem csak a vékony kerékben, hanem további pontokban is hasonlít ez az edzéshez is kiválóan alkalmas kerékpár a versenybicajokhoz. Az, hogy könnyen tekerhető, még annak is köszönhető, hogy az áttétel tekintetében is a vékony kerekű társaihoz hasonlít, sőt a gumimérete is megegyezik. A bringa kis súlya és a váz kialakítása is egyértelmű segítség lesz a távok gyors megtételében használójának.

Alapfelszereltségben ugyan nem rendelkeznek ezek a bicajok kiegészítőkkel, úgy mint sárvédő vagy csomagtartó, de azok, akik ezt hiányolnák a városban történő közlekedés során, könnyedén felszerelhetik ezeket az alkatrészeket.

Összességében elmondható, hogy aki ezzel a nemrég megjelent bringatípussal szeretne a városi kerékpározás keretei között dolgozni a saját edzettségéért, annak mindenképpen jó választás a fitness kerékpár. A sebes és kényelmes tekerhetőség egyaránt biztosítani fogja számára a mindennapokban a gyors és komfortos közlekedés lehetőségét.

(PR-cikk)

Címkék: PR-cikk, kerékpár, bicikli