FOCUS: Matovičék már a második helyen, küszöb alatt a Híd, az MKÖ és az SNS is

2020. február 13. - 10:38 | Belföld

A legfrissebb felmérés szerint az OĽaNO a legerősebb ellenzéki párt, Dankóék pedig a parlamenti küszöb alá csúsznak.

FOCUS: Matovičék már a második helyen, küszöb alatt a Híd, az MKÖ és az SNS is
Fotó: TASR - illusztráció

A Focus közvélemény-kutató ügynökség legfrissebb felmérése szerint a parlamenti választásokat február elején is a Smer-SD nyerné, támogatottságuk azonban már csak kereken 17 százalékos.

Második helyre ezúttal az Igor Matovič vezette OĽaNO került 13,3 százalékkal. Őket a ĽSNS követi 12,2 százalékkal, majd kisebb lemaradás után a negyedik helyen áll a PS/Spolu koalíció (9,3 százalék).

Kiskáék pártja több helyet is zuhant a legutóbbi felmérésekhez képest: a Za ľudí ezúttal csak az ötödik 8,2 százalékkal. A parlamentbe kerülne még Boris Kollár pártja, a Sme rodina (7,8 százalék), a KDH (5,4 százalék), valamint Sulíkék 5,3 százalékkal.

A parlamenti küszöb alá csúszott ezúttal az SNS 4,4 százalékkal. Őket Bugárék követik 4,2 százalékkal, majd következik a Tomáš Drucker vezetette Dobrá voľba 4 százalékkal.

A Magyar Közösségi Összefogás 3,9 százalékot ért el, a Harabin-féle Vlasť pedig 3,2-t.


Forrás: sme.sk

A felmérés eredménye szerint a parlamentben a Smer-SD 33, az OĽaNO 25, az ĽSNS 23, a PS-Spolu 18, a Za ľudí 16, a Sme rodina 15, a KDH és az SaS pedig egyenként 10-10 mandátumot szerezne.

A Focus felmérésében, amelyet február első felében készítettek a PS/Spolu koalíció megrendelésére, 1005 válaszadó vett részt. A megkérdezettek 9,2%-a nem ment volna el szavazni. Nem tudott dönteni a válaszadók 7,7%-a.

A legutóbbi Focus-felmérés: Valamivel közelebb a parlamenti küszöbhöz a Híd és az MKÖ is
A legutóbbi AKO-felmérés: Matovič lehet a miniszterelnök, a Híd közelebb került a bejutáshoz, az MKÖ 3,2%

(SME/para)