FOCUS: Valamivel közelebb a parlamenti küszöbhöz a Híd és az MKÖ is

2020. január 26. - 13:52 | Belföld

A Focus közvélemény-kutató ügynökség vasárnap délután hozta nyilvánosságra a legfrissebb felmérésének eredményét, amelyet a Markíza Na telo című műsorának készített.

FOCUS: Valamivel közelebb a parlamenti küszöbhöz a Híd és az MKÖ is
Fotó: TASR - illusztráció

A felmérés szerint január második felében is a Smer nyerné a parlamenti választásokat, népszerűségük azonban ismét csökkent némileg a január első felében készített Focus-felméréshez képest. Ficóék jelenleg kereken 18 százalékon állnak, míg a hónap első felében 18,7 százalékon mérték őket.

Második helyre ezúttal is Kotlebáék érkeztek meg 12,8 százalékkal. A ĽSNS-t legutóbb 13,6 százalékon mérték. A harmadik helyre ezúttal Kiskáék kerültek: a Za ľudí 10,8 százalékot szerzett, megelőzve ezáltal a PS/Spolu koalíciót (9,8 százalék). Az előző Focus felmérésben még fordított sorrend volt a harmadik és a negyedik helyen.

Ötödik helyen áll 9 százalékkal az OĽANO, hatodikon a Sme rodina 7,6 százalékkal. Hetedikként jutna a parlamentbe a KDH 5,7 százalékkal, valamint az SaS és az SNS is átlépné az ötszázalékos küszöböt – előbbi 5,5, utóbbi 5,2 százalékkal.

A parlamenti küszöb alá csúszna a felmérés szerint a Híd 4,4 százalékkal és a Magyar Közösségi Összefogás 4 százalékkal. Bugárék az előző Focus-felméréshez képest 0,4 százalékkal, míg az MKÖ 0,3 százalékkal ért el jobb eredményt.

A Tomáš Drucker alapította Dobrá voľba 4 százalékon, a Harabin-féle Vlasť pedig 2 százalékon áll a felmérés eredménye szerint. A többi párt az egy százalékot sem érte el.


Forrás: Aktuality.sk

A felmérést a Focus közvélemény-kutató ügynökség készítette január 15. és 22. között 1013 válaszadó bevonásával.


(focus)