Főellenőrt választanak Dunaszerdahelyen, legutóbb botrány volt

December 1-jétől láthatná el funkcióját a következő főellenőr.

Főellenőrt választanak Dunaszerdahelyen, legutóbb botrány volt
Fekete Zoltán főellenőr (középen) / Fotó: Paraméter-archív

A képviselő-testület legutóbbi ülésén döntött arról, hogy pályázatot írnak ki a városi főellenőri poszt betöltésére. Hájos Zoltán polgármester ennek kapcsán elmondta, hogy Fekete Zoltán jelenlegi főellenőr hatéves megbízatási időszaka a végéhez közeleg, ezért van szükség az új pályázat kiírására.

A pályázati felhívás szerint egyébként a követelmények nem különösebben szigorúak. Legalább középfokú végzettség mellett 5 év gyakorlatra, értelemszerűen feddhetetlenségre és tiszta erkölcsi bizonyítványra van szükség. Október 23-ig lehet jelentkezni, a jelentkezőkről pedig a következő soros képviselő-testületi ülésen döntenek, november 24-én. A jelentkezők közül azokat hívják meg az önkormányzati ülésre, akik teljesítették a feltételeket.

Sima ügynek tűnik, legutóbb azonban volt egy ügyészségi kör is.

2009-ben ugyanis az egyik pályázó, Török József panaszt nyújtott be a járási ügyészségre a főellenőr-választásra kiírt pályázattal, illetve a választás lefolytatásával kapcsolatban felmerült törvénytelenségek miatt. Az MKP akkori városi frakcióvezetője, Keszegh Pál az egyik ülésen személyesen is minősítette Török Józsefet. Az ügyészség akkor helyt adott Török panaszának, és elrendelte a főellenőr-választás megismétlését. Különös véletlen, hogy a 2009-es szeptemberi rendkívül testületi ülésen ugyancsak a november 24-re írták ki a választás időpontját, amikor pedig

a fölényes MKP-többséggel bíró városi testület 18:3 arányban újraválasztotta Fekete Zoltánt, aki 2003-tól tölti be ezt a posztot.

-para-