„Fogadj el bennünket!”

2017. november 19. - 18:28 | Régió

Öt éves az Egészségkárosultak és Mozgáskorlátozottak Nagypakai Egyesülete, a GRACE.

„Fogadj el bennünket!”
A GRACE tagjainak tablóképe (Fotó: A szerző felvételei)

A jubileumi ünnepséget Sárközi Tibor elnök nyitotta meg szombaton a helyi kultúrházban. Az alapító tisztségviselő beszédében röviden felvázolta a 2012-ben létrehozott szervezet tevékenységét. „Egy nagyon szép és sikeres korszakot tudhatunk magunk mögött. Lépésről lépésre haladunk előre célkitűzéseink teljesítése útján. Segítjük a fogyatékkal élők rehabilitációját, önálló életvitelük, emberi és állampolgári jogaik érvényesítését. Törekszünk érdekeik érvényesítére, védelmére, képviseletére, életminőségük javítására. Fontos feladatunknak tartjuk, hogy minél szélesebb körben megismertessük az akadályozottak életét. Vezérgondolatunk a Fogadj el bennünket! Jelenleg 45 tagunk van. Nagyon jó kapcsolatokat ápolunk több hazai és külföldi egyesülettel, illetve szociális otthonnal, és szinte minden nagypakai szervezettel” – így a főszervező.


Sárközi Tibor elnök és Ivan Seňan polgármester

A résztvevőket köszöntötte Zuzana Stavrovská, Az egészségkárosodással élő személyek ellátását felügyelő hivatal komiszárja, továbbá Michalea Scherhauferová, a Svet mobility igazgatója, végül Ivan Seňan, Nagypaka község polgármestere.


Csocsó, avagy éljen a GRACE

A konferencia után a tatai, a nagymegyeri, a dunaszerdahelyi, a somorjai, a gútai és a helyi küldöttségek tagjai a sportversenyekbe is bekapcsolódtak – asztaliteniszben, csocsóban, dartsban és bocciaban mérték össze tudásukat. A legeredményesebbek tárgyi jutalomban részesültek.


Őket a boccia érdekelte

A GRACE az évforduló jegyében 12 oldalas, színes felvételekkel gazdagított emlékfüzetet adott ki, melynek szerkesztője Sárközi Tibor.

(lel)

Címkék: Nagypaka, Grace