Foglalkozik a Környezetvédelmi Alap azzal a kérdéssel, ami a Dunaszerdahelyi járás polgármestereit is érdekli

2021. január 21. - 17:18 | Belföld

A Környezetvédelmi Alap foglalkozik azokkal a környezetvédelmi minisztériumhoz tartozó szervezethez eljuttatott beadványokkal, amelyek azt kérik, tolják ki a középületek hőszigetelésére kiírt pályázatok leadási határidejét. Portálunk is érdeklődött a Dunaszerdahelyi járás polgármestereit is foglalkoztató kérdésről, túlságosan konkrét választ egyelőre nem kaptunk.

Foglalkozik a Környezetvédelmi Alap azzal a kérdéssel, ami a Dunaszerdahelyi járás polgármestereit is érdekli
Illusztráció

Korábban már beszámoltunk arról, hogy polgármesterek kezdeményezésére a pályázati határidők meghosszabbítását kéri a kulturális és környezetvédelmi minisztériumtól a Híd és az MKP, mivel a koronavírus elleni óvintézkedések idején szinte lehetetlen a januári és februári pályázati határidőket tartani. A pártok szerint a községek nem lehetnek a lockdown kárvallottjai.

A szaktárcához eljuttatott levélben a Dunaszerdahelyi és a Galántai járás polgármesterei arra kérik a környezetvédelmi minisztert, hogy hosszabbítsa meg a Környezetvédelmi Alap által meghirdetett “Középületek energiahatékonyságának növelése és hőszigetelése” projektek - jelenleg február 5.-ben meghatározott -benyújtási határidejét.

Ha nem tolják ki a határidőket, akkor sok község és város esik el a támogatás lehetőségétől, ami még jelentősebb pénzhiányt eredményez majd ” - nyilatkozta korábban Sólymos László, a "zöld minisztérium" korábbi irányítója.

A Környezetvédelmi Alap állítólag "intenzíven foglalkozik" a kérvényekben megfogalmazottakkal és azt tanácsolja, hogy az érdeklődők kövessék figyelemmel a honlapjukat. Megkeresésünkre ezt az alap munkatársa megerősítette. Ľudmila Katonová jelezte, portálunkat értesíteni fogják a fejleményekről.

(p)