Főgonosznak hívta Kočner a főügyész helyettesét, Kuciak sorsát szánhatta neki

2019. augusztus 23. - 09:11 | Belföld

Ő egy főgonosz és egy nagyon rossz ember - így vélekedett  Marián Kočner Peter Šufliarskyról, a főügyész első helyetteséről. Újabb részletek láttak napvilágot abból a kommunikációból, amit a most előzetes letartóztatásban levő vállalkozó folytatott emberével, Alena Zsuzsovával a Threema nevű applikáción keresztül. 

Főgonosznak hívta Kočner a főügyész helyettesét, Kuciak sorsát szánhatta neki
Fotó: tasr

Az ügyészség magas pozíciójú elöljárójának ez év áprilisában távoznia kellett a tisztségéből, mert kiderült, korábban üzeneteket váltott a zűrös hátterű bizniszmennel. Kettejük kommunikációjára még az év elején fény derült, és akkor az ügyész ezt azzal magyarázta, hogy Kočner találkozni akart vele, de ő állítólag ezt elutasította. Mindez 2017-ben történt. Aztán tavaly márciusban kiderült, hogy a két személy bővebb lére eresztette az üzengetést, hat hónap alatt 430 sms-t váltottak egymással. Emiatt aztán távozni volt kénytelen Šufliarsky.

Aztán a Threemából kinyert üzenetekből egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a Kočner és Šufliarsky közti viszony fokozatosan megromlott. Ján Kuciak meggyilkolása után Kočner őt Alena Zsuzsová előtt kezdte kritizálni. A kiterjedt kapcsolati hálózattal rendelkező vállalkozónak olyan érzése volt, mintha az ügyész rács mögé akarta volna őt dugni. A rendőrség aztán már azzal vádolta őt, hogy meg is rendelte Šufliarsky meggyilkolását, de mások likvidálását is.

Hogy konkrétan mire rágott be Kočner, az még nem világos. Šufliarsky jelenleg a főügyészség alkalmazottja, és a Threemából kinyert üzenetekről csupán a sajtóból értesült.

Šufliarsky saját bevallása szerint ő maga egy szélsőséges ügyész, bevarr mindenkit a börtönbe, akinek vaj van a fején.

(tvnoviny.sk/aktuality.sk)