Fogyatékkal élők napja a dunaszerdahelyi vidékfejlesztésiben

Ötödik alkalommal hívták meg a Fogyatékkal élők napja alkalmából a dunaszerdehelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola és Sportgimnázium diákjai a Mentálisan Sérülteket Segítő Társulás tagjait. 

Fogyatékkal élők napja a dunaszerdahelyi vidékfejlesztésiben
Fotók: Vidékfejlesztési Szakközépiskola

A több éve tartó barátságnak, a sok klublátogatásnak és együttműködésnek eredményeképpen ismét szívet melengető, lélekemelő napot töltöttek együtt. A hagyományokhoz híven idén is a mozgás, a kreativitás, a főzőcskézés és interaktív verselés alkották a nap „menetrendjét“.

Elsőként egy vidám közös táncprodukció begyakorlására került sor, amelyet a szalagavatóra készülő negyedikes lányok tanítottak be. Ezt követően a vendéglátóipari tanulmányi szakon tanulókkal raffaello-golyókat készítettek és mézeskalácsokat díszítettek. Ezután színes kartonokból, csomagolópapírokból 3D-s karácsonyi képeslapokat készítettek.

Idén sem maradhatott el az interaktív magyaróra, ezúttal Szabó T. Anna Adventi kalendáriumából hallgattak meg néhányat, ill.  a versekkel kapcsolatban megoldottak néhány fejtörőt és feladatot.

Az örömteli találkozás most is az iskola karácsonyfája körül ért véget,  a vendégek és a vendéglátók közösen elénekelték a Mennyből az angyal és a Kis karácsony, nagy karácsony című dalokat.

-kl-