Fogyatékosan is van élet

2020. június 20. - 18:19 | Régió

Egészségmegőrző, gasztronómiai és sportnapot rendezett szombaton Nagypakán a GRACE egészségkárosultak és mozgáskorlátozottak helyi egyesülete.

Fogyatékosan is van élet
Lelkes Vince felvétele

A tagság a koronavírus okozta járvány miatt elmaradt évzáró közgyűlését is pótolta egyben. A tavalyi esztendő legfőbb szervezeti történéseit Petrovič Vivien, a GRACE ifjúsági tagozatának vezetője foglalta össze beszámolójában, majd ismertette az aktuális napirendet. A kulturális műsor résztvevői hangsúlyozták: „Fogyatékosan is van élet, ha azt tiszta szívvel éled!”

Az egésznapos sürgés-forgás a felújított kultúrházban (a rekonstrukció keretében akadálytalanították az épület bejáratát) Áhi jógagyakorlatokkal vette kezdetét. A sportversenyek főbb részében az asztalitenisz-, a csocsó-, a darts- és a petanq-rajongók küzdhettek meg önmagukkal és egymással. A legjobbakat a szervezők kupával díjazták. Akárcsak a süteménysütő verseny győzteseit. A Nagyszombati Önkormányzat a járvány- és egészségvédelmi feltételek megteremtéséhez járult hozzá a sportnaphoz, melynek tatai vendégszereplői is voltak.

Sárközi Tibor elnök sikeresnek értékelte a találkozót, és már a következő, a nyári időszakra tervezett eseményekre hívta fel a jelenlévők figyelmét.

A rendezvényt, amely közös szórakozással és karaoke partyval zárult, jelenlétével megtisztelte Ivan Seňan, Nagypaka község polgármestere és Zuzana Stavrovská, az egészségkárosultak szlovákiai főfelügyelője.

(lel)

Címkék: Grace, Nagypaka