Fokozatosan nyílnak meg a New York-i múzeumok

2020. augusztus 25. - 09:06 | Kultúra

Lassan indul meg a kulturális élet és fokozatosan nyílnak meg a múzeumok New Yorkban. Bár már hétfőtől fogadhatják a látogatókat, a legismertebb intézmények csak a következő napokra és hetekre időzítik a megnyitás időpontját.

Fokozatosan nyílnak meg a New York-i múzeumok
-illusztráció- (Fotó: Wikipédia)

A Modern Művészetek Múzeuma (MoMA) csütörtökön nyitja meg kapuit, a Metropolitan Múzeum szombaton, a Whitney Múzeum szeptember 3-án. A Guggenheim Múzeum viszont csak október 3-tól fogadja a látogatókat.

Egyes intézmények tagjaik és támogatóik számára internetes oldalaikon előjegyezhető időpontokat is felkínálnak.

Andrew Cuomónak, New York kormányzójának előírása szerint az intézmények újbóli megnyitásakor szigorú szabályokat kell betartani. Kötelező a maszkviselés, és az meghatározott útvonalak követése. A múzeumok emellett a szokásos látogatószámnak legfeljebb a negyedét engedhetik az épületekbe és időhöz kötött belépőjegyeket kell értékesíteniük.

A koronavírus-járvány hatása súlyosan érinti a metropolisz kulturális életét, hiszen a New York-i múzeumok március óta vannak zárva. A város márciusban és áprilisban a járvány világszintű középpontjává vált. Azóta a New York-i esetszám folyamatosan alacsonyan maradt, miközben az Egyesült Államokban országszerte erősen megemelkedett.

(MTI)

Címkék: múzeumok, koronavírus