Fokozottan veszélyes kocsirongálót csuktak le Dunaszerdahelyen

2021. május 3. - 21:57 | Régió

Összetörte egy Škoda Octavia összes ablakát és sárfogóját, visszapillantóit, majd veszélyesen megfenyegette a kocsi tulaját. Emiatt került vizsgálati fogságba a 25 éves fiatal.

Fokozottan veszélyes kocsirongálót csuktak le Dunaszerdahelyen
Illusztráció

A múlt héten írtunk róla, hogy a helyszínen csapott le a rendőrség egy fiatalra, aki múlt kedden megrongált egy Škoda Octaviát a Smetana ligetben. Szemtanúk riasztották a rendőröket, akik perceken belül a helyszínen voltak és előállították a tettest.

Zlatica Antalová kerületi rendőrségi szóvivő hétfőn árult el részleteket az esetről, melyek alapján a 25 éves elkövető nem aprózta el a cselekményt, hanem egy vasrúddal alaposan nekiesett a verdának. A keletkezett kár becsült értéke 1350 euró. Ha pedig mindez nem elég, még meg is fenyegette a kocsi tulaját. Hogy mi váltotta ki ezt belőle, az előttünk továbbra is tisztázatlan.

Mindenesetre a megbízott vizsgálótiszt azóta rongálás és veszélyes fenyegetés ügyében indított ellene büntetőeljárást, és ez utóbbi tényállás az, ami miatt a vizsgálati fogságát is javasolta, a bíró pedig annak helyt adott. Mindezért 3 évig terjedő börtönbüntetésre is ítélhetik.

(parameter)