A Fókusz Gyermekszínpad sikere a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Fesztiválon

2022. június 14. - 09:59 | Kultúra

A 2021-es sikeres pécsi szereplés után 2022-ben is részt vehetett a Fókusz Gyermekszínpad a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Fesztiválon, amit idén 2022. június 9-11-én Debrecenben rendezett meg a Magyar Drámapedagógiai Társaság.

A Fókusz Gyermekszínpad sikere a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Fesztiválon
Fotók: Fókusz Gyermekszínpad

A találkozónak az impozáns Kölcsey Központ, valamint a Vojtina Bábszínház adott otthont. A fesztivál célja az előadások megtekintése mellett, hogy találkozási lehetőséget nyújtson a csoportoknak és szakmai értékeléseken kapjanak további segítséget a csoportvezetők. De gazdag kísérőprogramok között is válogathattak a résztvevők: múzeumpedagógiai foglalkozásokon, a Vojtina Bábszínház előadásán vehettek részt, valamint a debreceni Hajdú Táncegyüttes székházában táncház várta az érkezőket.

Megtiszteltetés részt venni a találkozón, hiszen az ország legnívósabb előadásai kapnak meghívást a fesztiválra. Idén a hazai mezőnyből 184 csoport regisztrál a regionális megmérettetésekre, valamint 21 csoport a határon túli területekről. A Fókusz Gyermekcsoport a vajdasági válogatón, a Bácsfeketehegyi Gyermekszínjátszó Találkozón vett rész 2022.május 6-7-én, s a szakmai zsűri az előadásukat arany minősítéssel értékelte, így kaphattak meghívást 25 magyarországi és 3 határon túli csoporttal egyetemben az országos fesztiválra.

A Fókusz Gyermekszínpad idén újra egy szerkesztett játékot állított színpadra Gaudeamus Igitur címmel, amely egy nem hagyományos ballagási műsor Laboda Róbert verseivel tarkítva és egy csipetnyi humorral fűszerezve. A debreceni találkozón is elnyerte a műsor a szakmai zsűri (Láposi Terka, Gyevi-Bíró Eszter, Golden Dániel), valamint a diákzsűri tetszését is. A csoport vezetői és rendezői Jarábik Gabriella és Kuklis Katalin.


(-)