Föld alatti körforgalom épül a pozsonyi Nivyn

A pozsonyi Mlynské nivy (Malomliget) autóbusz-pályaudvar építési munkálatai már javában zajlanak. A kivitelező jelenleg egy földfelszín alatt lévő körforgalom kiépítésén munkálkodik.

Föld alatti körforgalom épül a pozsonyi Nivyn
Így néz majd ki az új autóbusz-pályaudvar (Forrás: HB Reavis)

A föld alatti kereszteződés építése miatt a sofőröknek forgalomkorlátozással kell számolniuk az érintett szakaszon. Ettől a héttől fogva a Gyár-út (Továrenská ulica) zsákutcává válik, amelybe csak egy irányból lehet behajtani - tájékoztatta a TASR hírügynökséget a beruházó HB Reavis.

"A Mlynské nivy irányából nem lehet a Gyár-útra hajtani. Ez a korlátozás egészen decemberig érvnyben marad" - pontosított a beruházó.

A HB Reavis egy teljesen új autóbusz-pályaudvart épít a már lebontott régi helyén a Mlynské nivyn. A munkálatok májusban, a szóban forgó út teljes rekonstrukciójával kezdődtek. Az építkezést több fázisra bontották, az utat nem fogják teljes egészében lezárni. A beruházás 24 millió euróba kerül, amit a HB Reavis saját forrásból fizet.

Az előkészítő munkálatok idén ősszel fejeződnek be, és a tervek szerint a nagyközönség 2019 őszén veheti használatba a teljesen új komplexumot - melyben az autóbusz-pályaudvaron kívül bevásárlóközpont, irodák és lakások is helyet kapnak.

(TASR)