Földbe rejtett robbanószerkezetek miatt razziáztak izraeli katonák, két palesztint likvidáltak

2023. szeptember 24. - 11:35 | Külföld

Megöltek két palesztin fegyverest az izraeli katonák Ciszjordánia északi részén, Túlkaramnál egy éjjeli razzián - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet vasárnap reggel.

Földbe rejtett robbanószerkezetek miatt razziáztak izraeli katonák, két palesztint likvidáltak
Fotó: TASR/AP

A Túlkaramtól keletre található Núr es-Samsz nevű menekülttáborban tartott éjjeli razzián agyonlőttek két, a katonákat megtámadó palesztint. Palesztin sajtóértesülések szerint a 32 éves Abd er-Rahmán Abu Dagesh és a 21 éves Oszaid Abu Ali Dzsabavi vesztette életét.

A rajtaütés során lefoglaltak fegyvereket, köztük több tucat robbanószerkezetet is, melyek egy részét a földbe rejtették. Az egységek emellett pokolgépek készítéséhez szükséges nyersanyagokra bukkantak, és egy biztonsági kamerákkal és monitorokkal felszerelt katonai irányító helyiséget is találtak, melyet megsemmisítettek.

A razzián súlyosan megsebesítették a felé dobott robbanószerkezet repeszei az izraeli hadsereg egyik katonáját, akit kórházba szállítottak. Az elmúlt másfél évben megszaporodtak az erőszakos incidensek Ciszjordániában: az izraeli civilek és katonák elleni palesztin lövöldözések, szinte mindennapossá váltak az izraeli hadsereg éjszakai razziái, valamint a szélsőséges zsidó telepesek palesztinok elleni bosszúálló támadásai a merényletek után.

(MTI)

Címkék: Izrael, Palesztina