A földművelésügyi minisztert egyelőre nem győzte meg Matovič, Krajniak még tárgyalni akar

2020. július 23. - 09:08 | Belföld

Ján Mičovský (OĽaNO) földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztert egyelőre nem győzte meg Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő a diplomamunkájával kapcsolatban.

A földművelésügyi minisztert egyelőre nem győzte meg Matovič, Krajniak még tárgyalni akar
Fotó: TASR

A földművelésügyi tárca vezetője erről a csütörtöki kormányülés előtt nyilatkozott. Milan Krajniak (Sme rodina) munka-, szociális és családügyi miniszter úgy gondolja, a miniszterelnökön múlik, hogyan dönt.

„Engem egyelőre még nem győzött meg, ma nagy vita lesz erről, úgy gondolom, hogy mindannyian nagyon világosan nyilatkozunk majd erről” – közölte Mičovský.

„Mivel nem tartózkodtam Pozsonyban, nem tudtam megnézni az egész sajtótájékoztatót, de úgy gondolom, hogy mindent elmondott ezzel kapcsolatban, amiről úgy gondolta, hogy el kell mondania” – mondta Krajniak, majd hozzátette, a témáról még tárgyalnak a kormányülésen.

„Nem láttam a diplomamunkáját, tehát nem tudom megmondani” – válaszolta Krajniak arra a kérdésre, hogy Matovič meggyőzte-e őt.

Arra a kérdésre, hogy szerinte lehet-e valaki úgy plagiátor, hogy nem is tud róla, a munkaügyi miniszter azt felelte, hogy ez egy érdekes kérdés.

Mint ismert, Igor Matovič miniszterelnök szerdán először tartott sajtótájékoztatót a diplomamunkája körül kialakult botrány kapcsán, amelyen igyekezett meggyőzni a nyilvánosságot arról, hogy nem szándékosan csalt a munka írásakor, és egészen addig, amíg meg nem jelent a Denník N cikke, abban a tudatban volt, hogy rendben van a diplomamunkája.

Robert Fico és Peter Pellegrini annak kapcsán szólította fel távozásra a kormányfőt, hogy kiderült, Matovič diplomamunkája plágium: okosságokat másolt ki két könyvből és 1998-ban azt a saját alkotásaként adta le. A rendkívüli ülésre csütörtökön kerül sor.


(TASR)