Folyamatosan követte, megfenyegette és zaklatta volt barátnőjét egy 33 éves férfi

2023. július 7. - 11:47 | Régió

Zaklatás bűntette miatt emelt vádat a rendőrség egy 33 éves férfi ellen. A vádlott zaklatta barátnőjét, és korlátozta őt a szokásos életvitelében. Erről Katarína Kuzmová, a trencséni regionális rendőrség szóvivője tájékoztatta a TASR-t pénteken.

Folyamatosan követte, megfenyegette és zaklatta volt barátnőjét egy 33 éves férfi
Illusztrációs felvétel (Pixabay)

„A férfi követte barátnőjét a munkahelyére menet, hogy megbizonyosodjon róla, biztosan dolgozni megy. Folyamatosan hívogatta őt telefonon, egészen addig, amíg a sértett fogadta a hívást. Követelte, hogy minden lépéséről számoljon be neki“ – magyarázta a szóvivő.

Miközben a nő büntetőfeljelentést tett a prievidzai rendőrségen, a vádlott legalább 30 alkalommal hívta őt. „Azt mondta a rendőrségnek, hogy amikor szakítani akart a barátjával, és arra kérte, hogy költözzön ki a lakásából, a férfi nem volt hajlandó, és azt mondta, hogy ha nem lesz az övé, akkor nem lesz másé sem, és mindenkit megöl, akivel találkozik“ – tette hozzá Kuzmová.

A rendőrök korlátozták a férfi személyes szabadságát, és a rendőrségi fogdába helyezték. Ha bűnösnek találják, hat hónaptól három évig terjedő börtönbüntetésre számíthat. „Tekintettel arra, hogy az elkövető ellen büntetőfeljelentést tett sértett a vádemelést követően nem járult hozzá a büntetőeljárás lefolytatásához, ebben az ügyben a vádlott bírósági eljárásának indítványozására nem volt lehetőség. A törvénynek megfelelően így szabadon engedték az őrizetből” – magyarázta Kuzmova. Elmondása szerint a rendőrség a törvénynek megfelelően folytatja a büntetőeljárást.

TASR