Folyamatosan segít a rászorulókon a fiatal család, a tolvajok viszont nem kegyelmeztek neki

2023. január 10. - 08:16 | Régió

Tyúkokat, kacsákat és nyulakat loptak a Késmárkhoz közeli Ľubica községben egy fiatal családtól, amely rendszeresen szervez gyűjtéseket a szegényeknek, és még a menekültkrízis idején is segédkezett az ukrajnai határon.

Folyamatosan segít a rászorulókon a fiatal család, a tolvajok viszont nem kegyelmeztek neki
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A TV Noviny szerint az elkövetők hajnali 1 óra körül jártak a családnál, és még azt is megengedték maguknak, hogy a lopás során elszívtak fél csomag cigarettát az udvaron. Az állatokat – tyúkokat, kacsákat, nyulakat – elkapták, megölték őket, majd egy zsákba helyezve távoztak. A család szinte az egész állatállományát elveszítette.

Pechjükre a községben elhelyezett térfigyelő kamera rögzítette, ahogy a zsákmánnyal a hátukon végigsétáltak a falun. A felvételek alapján azonosították az elkövetőket, a nyomok a helyi romatelepre vezettek.

A községi rendőrség a helyszínen megtalálta a zsákmány egy részét, és ugyan visszaszolgáltatták őket a családnak, az állatok már nem éltek.

A családot óriási kár érte, de továbbra sem áll le a jótékonykodással. A tolvajokra haragszanak, mint mondják, ha bekopogtak volna hozzájuk, és ételt kértek volna a gyerekeknek, akkor minden bizonnyal segítettek volna nekik, de így már az ő segítségükkel nem számolhatnak.

(tvnoviny.sk)