Folytatódik a börtönben raboskodó exminiszter gyilkossági ügye, amibe több maffiózó is bele lett rángatva

2021. május 3. - 10:02 | Belföld

Június 10-én újra nekilát az egyik pozsonyi járásbíróság annak, hogy végre pontot tehessen a Markíza televízió korábbi főnökének, Pavol Ruskónak azon ügye végére, amiben az exminisztert azzal vádolják, hogy maffiózókkal akarta megöletni korábbi üzlettársát.

Folytatódik a börtönben raboskodó exminiszter gyilkossági ügye, amibe több maffiózó is bele lett rángatva
Fotó: TASR

Utoljára tavaly novemberben foglalkoztak a bírók Rusko ügyével, aztán a járványügyi helyzet miatt a februári és az áprilisi tárgyalást elhalasztották.

Az egykori politikus, Pavol Rusko 1995-től 2002-ig töltött be vezető szerepet a Markíza televízióban, melynek résztulajdonosa is volt. A rendőrség azzal vádolja, hogy 1997-ben bérgyilkossal akarta megöletni markízás tulajdonostársát, Sylvia Klaus-Volzovát. Az üggyel Mikuláš Černák egykori maffiavezér hozakodott elő, és a jelenleg életfogytig tartó büntetését töltő bűnöző tanúskodik is Rusko ellen. Vallomását megerősítette egykori maffiatársa, Miloš Kaštan is, aki akkoriban előleget is felvett Ruskótól a "melóért".

Klaus-Volzovát először el kellett volna rabolni, közjegyző előtt kényszeríteni arra, hogy markízás tulajdonrészét adja el egy más személynek, majd csak ezután kellett volna a bérgyilkosoknak őt likvidálni.

A távutas mágiával is bepróbálkozó Ruskót - és tettestársát, Maria Kočnert - a Legfelsőbb Bíróság idén januárban 19 évre ítélte a markízás váltók hamisítása ügyében.

(TASR/para)